FLYTT & TÖMNING

Privatpersoner, företag och dödsbon

Flytthjälp för privatpersoner och företag

Att slippa ordna flyttlådor, packa ner allt och sedan bära, bära, bära och istället fokusera på själva flytten och att komma iordning i sin nya bostad eller lokal underlättar mycket. Vi gör gärna kostnadsfritt besök inför flytt.

Med en professionell flytt, får kunden tillgång till erfarenhet, kompetens och en modern transportpark och slipper slita med tunga lyft. Professionell flyttpersonal är van vid att hantera alla typer av flyttgods och det är i trygga händer. Flyttkartonger och emballage tillhandahålls och vill ni, kan ni även få hjälp med att packa allt. Väl framme dirigeras allt till rätt plats och kontrolleras vid uppackningen.

Flytt och Städ är försäkrad, via Trygg Hansa, vilket är viktigt när man utför transporter. Vi tillämpar också BOHAG 2010, vilket omfattar allmänna bestämmelser vid bohagsflytt. Det innebär en extra trygghet för dig som kund.

Flytt och Städ utfört professionella flyttuppdrag sedan 2000 och hjälper gärna även er med flytten, oavsett om det är privat eller företag och oavsett om det skall flyttas långt, kort, högt eller lågt!

Tömning samt köp av dödsbo

Att tömma ett dödsbo kan vara både arbetsamt och ett av de svåraste momenten efter en anhörigs bortgång. Det kan vara skönt att slippa ta ansvar för hela processen och att få hjälp kan underlätta i en svår tid. Vi gör gärna kostnadsfritt besök inför tömning av dödsbo.

Flytt och städ erbjuder tjänster som gör det så enkelt som möjligt för efterlevande. Därför erbjuder vi en helhetslösning, där vi tar hand om allt från värdering av dödsboet till försäljning av inventarier, tömning och städning. Du kan välja mellan att lämna över nyckeln till dödsboet och låta oss ta hand om allt, eller att själv delta och låta oss hjälpa till med det praktiska som att tömma, sortera, forsla bort samt städa.

En tömning av ett dödsbo görs i samråd med anhörig eller god man och är komplett. Det innebär att tömningen inkluderar alla moment som krävs för att man skall kunna göra en flyttstädning. En professionell dödsbotömning görs omsorgsfullt och noggrant av personal som packar och sorterar alla föremål i bohaget, samt tar hand om bortforslingen. Personalen tar hand om saker i bostad, förråd, källare, vind, garage och andra biytor. Om vissa föremål ska magasineras ordnas det. I övrigt transporteras föremålen i bohaget till återvinningen. Givetvis har du som anhörig full insyn i tömningen av dödsboet.

Flytt och Städ har utfört professionell tömning av dödsbon på ett miljövänligt sätt, samt slutstädning, sedan 2000 och hjälper gärna även er med tömning av dödsbo!

Att tänka på om ni packar själva inför flytt

En bra grundregel är att allting som går ned i kartonger ska vara nerpackat i dessa. Mjuka saker så som kuddar, täcken, tyger, mattor, gardiner m.m. kan med fördel läggas i sopsäckar av plast som sedan tejpas igen. Tänk på att alla lådor i byråer, bokhyllor, skåp m.m. ska plockas ur och därefter tejpas igen så att dom inte åker ut. Även skjutbara dörrar i bokhyllor är bra att tejpa (använd gärna vanlig maskeringstejp) tänk även på att demontera glashyllor och hyllplan i bokhyllor så att dessa inte går sönder.

Böcker ska packas i kartonger där ni endast fyller halva kartongen med böcker och den övre delen med något lätt. Tänk på att det inte är en utan många kartonger som skall bäras, både av oss men också av er vid uppackning. Det gör ingenting om man inte kan stänga locken på vissa kartonger. När du packar porslin och glas så måste du se till att du har slagit in det ordentligt med t ex tidningspapper. Se till att fylla ev håligheter som uppstår mellan sakerna med mer papper, strumpor, linne etc. För om kartongen är hel och oskadad och det ändå har gått sönder något i kartongen för att det slagit emot något annat så beror det på dålig emballering och ni kan inte begära ersättning.

Gällande bord och andra möbler som har löstagbara ben skall dessa monteras bort så att bordet tar så liten plats som möjligt. Även möbler som går att montera isär så som sängar skall vara klart när vi kommer till er. Lamporna behöver ni plocka ned och helst packa i kartonger. Om ni följer dessa råd blir både ni och vår personal glad och får en smidig flyttning utan skador.

Tänk också på att om ni har åtagit er att packa själva och inte gjort det ordentligt, vilket innebär att vi måste packa några saker eller packa om kan det medföra extra kostnader.

RUT-avdrag

Som privatperson kan du få göra avdrag från din skatt, i form av RUT-avdrag, för arbetskostnaden när du anlitar Flytt och Städ för hushållsnära tjänster. Du har rätt att göra avdrag för städning, kläd- och textilvård, snöskottning, trädgårdsarbete samt flyttjänster.

När du köper ruttjänster ansöker du inte själv om rutavdraget. Det gör Flytt och Städ, när vi har utfört arbetet. RUT-avdraget redovisas på fakturan som vi skickar till dig, som del av arbetskostnaden.

Källa: www.skatteverket.se
Vi reserverar oss för förändringar i Skatteverkets regler för RUT-avdrag.

Garanti och besiktning

Vi lämnar alltid garanti på alla våra tjänster. Det innebär att vi erbjuder oss att, om ni önskar, delta i städbesiktningen av huset eller lägenheten tillsammans med er.